Wij houden ons in de studio aan de voorzorgsmaatregelen van de Rijksoverheid die zijn ingesteld om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Kom je naar de studio? Dan vinden we dat ten eerste erg fijn en gezellig! En ten tweede ga je daarmee automatisch ook akkoord met deze afspraken.

Daaronder lees je hoe wij omgaan met een eventuele lockdown en annuleren vanwege Corona.

 

  • Maximaal 7 klanten: 7 in de Studio en/of 1 in de Pop-up shop. Overigens zijn het er in de praktijk vrijwel altijd minder. We hebben de cursusgroepen kleiner gehouden. De pop-up is alleen open voor jou tijdens je eigen les en voor anderen op afspraak buiten de lessen om.

 

  • Bewaar minimaal 1.5 meter afstand naar ons en elkaar. Doe je dat niet voor jezelf, dan uit respect voor de ander & om eventuele boetes te voorkomen.

 

  • Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd in de studio zijn, hanteren we een looproute. De ingang van de Studio is aan Groesbeeksedwarsweg 263, naast de pop-up shop. De uitgang is bij de welbekende Groene Deuren, om de hoek aan de van Heutszstraat.

 

  • Je wacht op het stoepje voor onze studio tot je cursus begint en we de deur voor je openen. Hou ook daar 1,5 meter afstand van elkaar. Tip: neem bij slecht weer een paraplu mee!

 

  • Zijn er 2 lessen achter elkaar, dan kan de 1e groep vanaf 15 minuten voor aanvang naar binnen. De 2e groep heeft 15 minuten uitloop aan het eind van de les. Daardoor heeft iedereen de tijd zijn/haar plekje schoon te maken en kom je verspreid binnen.

 

  • Vanwege die afstand kies je bij binnenkomst een een eigen ‘vakje’ in de studio om in te werken, met je eigen naaitafel, naai- en of lockmachine en sewply. De werkplekken zijn met plastic schermen van elkaar gescheiden. In elk vak staat ook een flesje desinfecterende handgel. En er is een haakje voor jassen en tassen.

 

  • In principe blijf je in dit vak en komen wij naar jou toe om je te helpen. Alle juffen dragen een mondkapje en/of gezichtsschermen. Bovendien desinfecteren wij (de juffen) voor en na elke cursus onze handen. Wij verzoeken jou dringend om dit ook te doen.

 

  • Na elk bezoek reinig je zelf het vak en alle bijbehorende spullen die je gebruikt hebt. In elk vak staan daarvoor de benodigde desinfecterende middelen.

 

  • We verzoeken je om toiletbezoek tot een minimum te beperken. Maar… als je moet, dan moet je 😉

 

  • We blijven de studio goed ventileren, ook als het wat frisser wordt. Tijdens de les staat de deur of een raam open. Is dit niet het geval? Schroom het niet de juf te vragen dit alsnog te doen. En stop wellicht een extra sjaal of dikke trui tussen je naaispullen.

 

  • Koop je stof? Fijn! Je kan gewoon (in je eentje) in de pop-upshop terecht. Tijdens de les of op afspraak. We sturen je een tikkie of een online factuur, zodat je contactloos betaalt.

 

Les of workshop annuleren? Let op de termijn voor kosteloos annuleren!

Onze algemene voorwaarden blijven ‘gewoon’ in tact, ook wat betreft kosteloos annuleren. Lees deze dus goed door, voordat je jezelf aanmeld. In het kort: je kan een cursus of workshop tot 3 weken voor aanvang kosteloos annuleren. Daarna brengen wij de kosten in rekening en is restitutie of deelname op ander moment dus niet meer mogelijk. In de praktijk proberen wij vaak alsnog een vervanger voor je te regelen. Niet omdat we dit moet, maar omdat we het vervelend voor je vinden. Maar dat lukt ons lang niet altijd op kortere termijn. En al helemaal niet last minute. Precies dát is natuurlijk heel vervelend als jij op de uitslag van een Corona test zit te wachten… maar dat is wel een risico dat je nu loopt. Calculeer dit dus voor jezelf in bij inschrijving!

Mis je een les van je cursus? Dan kan je die op een ander moment inhalen, als er in een andere groep plek is. Hoe dat werkt lees je hier in onze algemene voorwaarden en in de praktische info bij het kopje ‘wat als je een keer niet kan‘.

 

En wat als we weer op lockdown gaan?
Komt het zover dat we tijdelijk onze deuren moeten sluiten? Dan gaan alle cursussen op pauze voor zolang de lockdown duurt. Na de lockdown pakken we de cursus weer op waar we daarvoor gebleven waren. Dit betekent dus ook dat de cursusronde die daarna zou starten een aantal weken uitgesteld wordt. Workshops die in een lockdown zouden plaats vinden worden verzet. Als het even kan organiseren we tijdens zo’n lockdown online lessen en/of korte inloopmomenten op kleine schaal, zodat je thuis wel lekker door kan. Hoe dat er precies uit ziet is afhankelijk van de maatregelen. Maar: we proberen overal een mouw aan te passen!

 

Tot slot
Ons deurbeleid hangt ook op de deur en wordt bij binnenkomst in de studio herhaald. Niet te missen dus! Het is voor ons van essentieel belang dat we deze regels samen handhaven. Om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan natuurlijk. Maar ook omdat we alleen zo op verantwoorde wijze ‘gewoon’ een plek van inspiratie en gezelligheid kunnen zijn voor iedereen.