Op deze pagina lees je eerst waarom wij open zijn en hoe dat precies zit met alle voorwaarden die de Rijksoverheid daar aan stelt. Daaronder staan de maatregelen die we samen nemen in de studio. En daaronder lees je hoe wij omgaan met een eventuele lockdown en annuleren vanwege Corona.

Afspraken rondom Corona proof lessen in de studio
Wij houden ons in de studio aan de voorzorgsmaatregelen van de Rijksoverheid die zijn ingesteld om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Kom je naar de studio? Dan vinden we dat ten eerste erg fijn en gezellig! En ten tweede ga je daarmee automatisch ook akkoord met deze afspraken:

  • Je bent welkom in de studio op een vooraf gereserveerd moment als je voldoet aan deze gezondheidscheck:
   • Je hebt géén Corona gerelateerde klachten gehad afgelopen 24u
   • Je hebt géén huisgenoot met Corona gerelateerde klachten
   • Je bent niet positief getest op Corona in de afgelopen 7 dagen
   • Je hoort op dit moment niet in quarantaine te zijn

 

  • We houden ons aan de richtlijn van 1 klant per 5m2. Overigens zijn het er in de praktijk altijd minder. We hebben de cursusgroepen klein gehouden. De winkel is alleen open op afspraak en op het moment dus voor maximaal 3 klanten tegelijk toegankelijk.

 

  • Bewaar minimaal 1.5 meter afstand naar ons en elkaar. Doe je dat niet voor jezelf, dan uit respect voor de ander & om eventuele boetes te voorkomen.

 

  • We hanteren een looproute. De ingang van de Studio is aan Groesbeeksedwarsweg 263, naast de winkel. De uitgang is bij de welbekende Groene Deuren, om de hoek aan de van Heutszstraat.

 

  • Je wacht op het stoepje voor onze studio tot je cursus begint en we de deur voor je openen. Hou ook daar 1,5 meter afstand van elkaar. Tip: neem bij slecht weer een paraplu mee!

 

  • Zijn er 2 lessen achter elkaar, dan kan de 1e groep vanaf 10 minuten voor aanvang naar binnen. De 2e groep heeft 10 minuten uitloop aan het eind van de les. Daardoor heeft iedereen de tijd zijn/haar plekje schoon te maken en kom je verspreid binnen.

 

  • Vanwege de 1,5 meter afstand kies je bij binnenkomst een een eigen ‘werkeiland’ in de studio, met je eigen naaitafel, naai- en of lockmachine, strijkplank en -ijzer en sewply. In elk vak staat ook een flesje desinfecterende handgel. En er is een haakje voor jassen en tassen. In principe blijf je in dit vak en komen wij naar jou toe om je te helpen.

 

  • Iedereen draagt een mondkapje en/of gezichtsschermen. Bovendien desinfecteren we allemaal voor en na elke cursus onze handen.

 

  • Na elk bezoek reinig je zelf het vak en alle bijbehorende spullen die je gebruikt hebt. In elk vak staan daarvoor de benodigde desinfecterende middelen.

 

  • We blijven de studio goed ventileren, ook als het wat frisser wordt. Tijdens de les staat de deur of een raam open. Is dit niet het geval? Schroom het niet de juf te vragen dit alsnog te doen. En stop wellicht een extra sjaal of dikke trui tussen je naaispullen.

Les of workshop annuleren? Let op de termijn voor kosteloos annuleren!

Onze algemene voorwaarden blijven ‘gewoon’ in tact, ook wat betreft kosteloos annuleren. Lees deze dus goed door, voordat je jezelf aanmeld. In het kort: je kan een cursus of workshop tot 3 weken voor aanvang kosteloos annuleren. Daarna brengen wij de kosten in rekening en is restitutie of deelname op ander moment dus niet meer mogelijk. In de praktijk proberen wij vaak alsnog een vervanger voor je te regelen. Niet omdat we dit moet, maar omdat we het vervelend voor je vinden. Maar dat lukt ons lang niet altijd op kortere termijn. En al helemaal niet last minute. Precies dát is natuurlijk heel vervelend als jij op de uitslag van een Corona test zit te wachten… maar dat is wel een risico dat je nu loopt. Calculeer dit dus voor jezelf in bij inschrijving!

Mis je een les van je cursus? Dan kan je die op een ander moment inhalen, als er in een andere groep plek is. Hoe dat werkt lees je hier in onze algemene voorwaarden en in de praktische info bij het kopje ‘wat als je een keer niet kan‘.

Tot slot
Ons deurbeleid hangt ook op de deur en wordt bij binnenkomst in de studio herhaald. Niet te missen dus! Het is voor ons van essentieel belang dat we deze regels samen handhaven. Om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan natuurlijk. Maar ook omdat we alleen zo op verantwoorde wijze ‘gewoon’ een plek van inspiratie en gezelligheid kunnen zijn voor iedereen.