Praktische info 

Welkom bij Studio Jurk! Je hebt je opgegeven voor onze cursus ‘Werken met tricot en de lockmachine’. Leuk dat je mee doet! Op deze pagina vind je alle praktische informatie over jouw cursus.

Wanneer heb je les?
De cursus duurt 6 weken van 2 uur.  In principe heb je elke week les vanaf de start van de cursus met uitzondering van vakanties en feestdagen. Check hier het actuele overzicht met je exacte lesdata. Tip: blokkeer ze meteen in je agenda, zodat je niks mist! Wij gaan er vanuit dat je elke les aanwezig bent. Waarom dat zo belangrijk is lees je in de laatste alinea van deze pagina 🙂

Wat neem je mee? 
Als je zelf een lockmachine hebt is het handig als je deze meeneemt. Je leert je machine dan door en door kennen. Neem dan ook 2 of 4 klossen verschillende kleuren lockgaren mee, voor de uitleg van de lockmachine. Vaak worden deze bij aanschaf bij de lockmachine geleverd. Wij hebben voldoende lockmachines aanwezig in de studio dus als je geen lockmachine hebt kan je daar op werken. We hebben een aantal verschillende merken en prijsklassen machines dus dan kan je meteen even testen welke bij jou past! Wij werken niet met spelden op de lockmachine maar met “wonderclips”. Deze zijn eventueel bij ons te koop maar ook in elke fourniturenwinkel of online. Verder neem je goede zin en een stofschaar mee. En stof voor je eerste project.

Wat ga je de 1e les doen?
De 1e les ga je met proeflapjes aan de slag en leer je de lockmachine inrijgen. We blikken deze les ook vooruit op de projecten die je gaat maken. De stof en garen die je daarvoor nodig hebt ga je zelf kopen. Zodat je iets kan maken wat bij jouw smaak past. Voor het eerste project, een rok, is het verstandig deze alvast de eerste les mee te nemen. Of je zoekt wat moois uit in onze stoffenwinkel!

Het maken van de rok begint met het opnemen van je maten, zodat je weet welk patroon je over moet nemen. We meten het nauwkeurigst in je ondergoed. Maar als je dat niet prettig vindt, trek dan een lang hemd met een legging (maar geen panty!) of een onderjurk aan. Vervolgens ga je het patroon overnemen. Wij vertellen je precies hoe dat in z’n werk gaat. Dan kruip je achter de lockmachine om de rok in elkaar te zetten.

Hoe ziet de rok eruit?
Je kan kiezen uit 3 rokken: een klokkende rok (wijd uitlopend model), een kokerrok (recht of taps toelopend model) of een maxi (rechte lange rok tot de grond met splitjes in de zijnaad. Elke rok wordt aan de bovenkant afgewerkt met boordstof of de stof die je voor de rok zelf hebt uitgekozen. Ben je benieuwd naar de rok? Of heb je wat inspiratie nodig bij het inkopen doen? Kijk dan op ons facebook- of instagram account (@studiojurk), dan zie je regelmatig voorbeelden voorbij komen.

Boodschappenlijst voor les 1
Het patroon ligt al voor je klaar, de stof en het garen koop je zelf. Zodat je iets maakt dat bij jou past. Wij hebben een kleine collectie mooie stoffen, waaronder ook een aantal mooie tricots, die je hier heel goed voor kunt gebruiken: https://www.studiojurk.nl/categorie/stoffen/?filter_rekbaarheid=rekbaar

Maar ga je van te voren elders rondneuzen, weet dan dat je het volgende nodig hebt:

  • Kokerrok: 80 cm tricot
  • Klokrok of maxi: 1.25 meter soepele rekbare stof
  • Bijpassend lockgaren
    Optioneel: andere afwerking van de tailleband met boordstof of elastiek. Koop dan ook:
  • óf 15 cm boordstof in een bijpassende kleur
  • óf 5 cm breed en soepel (!) elastiek

Was je stof van te voren
Heb je een leuke stof gevonden? Was ‘m dan alvast een keer voordat je naar de workshop komt. Daarmee voorkom je dat de stof later krimpt. Koop je stof bij ons op de dag zelf dan kan dat natuurlijk niet – maar daar hebben we nog een ander trucje voor. Maar je kan natuurlijk ook komende week een keer langskomen voor een leuk stofje.

Corona maatregelen
Uiteraard hanteren ook wij tegenwoordig een strikt deurbeleid, geheel in lijn met de protocollen van de Rijksoverheid. Hoe dat deurbeleid er precies uitziet lees je hier: https://www.studiojurk.nl/deurbeleid-vanwege-corona-maatregelen/. Neem daar even de tijd voor, want we gaan er vanuit dat je hiermee akkoord gaat zodra je de studio binnen gaat. Maar het belangrijkste is natuurlijk dit inkoppertje: bij (milde) klachten blijf je thuis!

Van wie krijg je les?

Deze cursus wordt gegeven door Ellen.  Ben je nieuwsgierig naar je juf? Kijk dan hier voor meer info, sowieso leuk om eens te lezen trouwens… ;-).

Waar moet je zijn?
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open.

Wat als je een keer niet kan?
Je geeft je op voor een cursus van 6 weken, dus wij gaan er vanuit dat je elke les aanwezig kunt zijn. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je onverwacht toch een keer niet kan. Stel je bent ziek of je hebt een andere dringende afspraak… Laat het ons dan van te voren per mail weten. Een inhaalles inplannen is voor deze cursus helaas niet mogelijk.

Tot snel!
Dit waren de praktische zaken vooraf. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden. Heb jij nog vragen? Mail of bel ons dan gerust. En anders tot ziens in de studio!