Praktische info

Welkom bij Studio Jurk! Je hebt je opgegeven voor onze cursus ‘Werken met tricot en de lockmachine’. Leuk dat je mee doet! Op deze pagina vind je alle praktische informatie over jouw cursus.

Wanneer heb je les?
De cursus duurt 6 weken van 2 uur. In principe heb je elke week les vanaf de start van de cursus met uitzondering van vakanties en feestdagen. Check hier het actuele overzicht met je exacte lesdata. Tip: blokkeer ze meteen in je agenda, zodat je niks mist! Wij gaan er vanuit dat je elke les aanwezig bent. Waarom dat zo belangrijk is lees je in de laatste alinea van deze pagina 🙂

Wat neem je mee?
Als je zelf een lockmachine hebt is het handig als je deze meeneemt. Je leert je machine dan door en door kennen. Neem dan ook 4 klossen verschillende kleuren lockgaren mee, voor de uitleg van de lockmachine. Vaak worden deze bij aanschaf bij de lockmachine geleverd. Wij hebben voldoende lockmachines aanwezig in de studio dus als je geen lockmachine hebt kan je daar op werken. We hebben een aantal verschillende merken en prijsklassen machines dus dan kan je meteen even testen welke bij jou past! Wij werken niet met spelden op de lockmachine maar met “wonderclips”. Deze zijn eventueel bij ons te koop maar ook in elke fourniturenwinkel of online. Verder neem je goede zin en een stofschaar mee.

Wat ga je tijdens de cursus doen?
Tijdens deze cursus leren wij je alle ins & outs over het werken met tricot en de lockmachine. We beginnen bij een stukje stoffenkennis en het inrijgen van de lockmachine. Daarna gaan we een patroon uitkiezen en deze overnemen. Vervolgens ga je stof knippen en leer je naaien met lockmachine. Zo maak je een rok en een sweater(jurk).

Hoe ziet de rok eruit?
Je kan kiezen uit 3 rokken: een klokkende rok (wijd uitlopend model), een kokerrok (recht of taps toelopend model) of een maxi (rechte lange rok tot de grond met splitjes in de zijnaad. Elke rok wordt aan de bovenkant afgewerkt met boordstof of de stof die je voor de rok zelf hebt uitgekozen. Ben je benieuwd naar de rok? Of heb je wat inspiratie nodig bij het inkopen doen? Kijk dan op ons facebook- of instagram account (@studiojurk), dan zie je regelmatig voorbeelden voorbij komen.

Het maken van de rok begint met het opnemen van je maten, zodat je weet welk patroon je over moet nemen. We meten het nauwkeurigst in je ondergoed. Maar als je dat niet prettig vindt, trek dan een lang hemd met een legging (maar geen panty!) of een onderjurk aan.

De eerste les.
We beginnen de eerste les met een stukje stoffenkennis, wat is tricot eigenlijk? Vervolgens leer je de lockmachine inrijgen en gaan we met proeflapjes aan de slag om te machine in te kunnen stellen voor alle typen stof. We blikken deze les ook vooruit op de projecten die je gaat maken. De stof en garen die je daarvoor nodig hebt ga je zelf kopen.

Boodschappenlijst voor les 2
Het patroon ligt al voor je klaar, de stof en het garen koop je zelf. Zodat je iets maakt dat bij jou past. Wij hebben een kleine collectie mooie stoffen, waaronder ook een aantal mooie tricots, die je hier heel goed voor kunt gebruiken: https://www.studiojurk.nl/categorie/stoffen/?filter_rekbaarheid=rekbaar

Maar ga je van te voren elders rondneuzen, weet dan dat je het volgende nodig hebt:

  • Kokerrok: 80 cm tricot
  • Klokrok of maxi: 1.25 meter soepele rekbare stof
  • Bijpassend lockgaren

Was je stof van te voren
Heb je een leuke stof gevonden? Was het dan alvast een keer voordat je naar de workshop komt. Daarmee voorkom je dat de stof later krimpt. Koop je stof bij ons op de dag zelf dan kan dat natuurlijk niet‚ maar daar hebben we nog een ander trucje voor. Maar je kan natuurlijk ook komende week een keer langskomen voor een leuk stofje.

Van wie krijg je les?
Deze cursus wordt gegeven door Ellen. Ben je nieuwsgierig naar je juf? Kijk dan hier voor meer info, sowieso leuk om eens te lezen trouwens… ;-).

Waar moet je zijn?
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open.

Parkeren
In onze straat is het betaald parkeren. Je kunt je auto wel gratis parkeren in Parkeergarage De Kazerne, Molenveldlaan 166. Als je naar boven loopt bij de uitgang Koolemans Beynenstraat, dan loop je in 2 minuten naar de Studio.

Wat als je een keer niet kan?
Je geeft je op voor een cursus van 6 weken, dus wij gaan er vanuit dat je elke les aanwezig kunt zijn. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je onverwacht toch een keer niet kan. Stel je bent ziek of je hebt een andere dringende afspraak… Laat het ons dan van te voren per mail weten. Een inhaalles inplannen is voor deze cursus helaas niet mogelijk.

Tot snel!
Dit waren de praktische zaken vooraf. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden. Heb jij nog vragen? Mail of bel ons dan gerust. En anders tot ziens in de studio!