Vanwege het Corona virus hebben wij onze workshops uitgesteld. Ook de start van alle cursussen is twee weken opgeschoven, naar de 1e of 2e week van mei. We hopen rond 21 april duidelijkheid te hebben of we dan ook daadwerkelijk kunnen starten of dat we ze doorschuiven naar na 1 juni.

Wij staan natuurlijk vierkant achter de maatregelen van de Rijksoverheid. Maar dit betekent voor ons ook direct geldnood. Want we hebben wel vaste lasten, maar vinden het niet gepast om facturen te sturen zolang we niet exact weten wanneer we wel kunnen starten. Au!

Maar… we gaan niet bij de pakken neer zitten. Niet nuilen, maar naaien is ons motto dezer dagen. Wil jij ook je steekje bijdragen? Steun je studio en je bent een topper!

cursus: de basis

Heb je weinig of helemaal geen ervaring? Dan leren wij jou in deze cursus de absolute basis van kleding maken. Van patroon overnemen tot rits inzetten. Tijdens 6 weken Summer School in de zomervakantie of in 9 weken vanaf september.

MEER INFO
duur: 6 weken
lengte: 3 uur
level: beginner
start Summer School: 20, 21 & 22 juli
Start cursus najaar: vanaf 4 september
start inschrijving: 6 juli om 20u
cursus: de jurk (of iets anders)

De cursus voor iedereen met ervaring. Omdat je net de basis hebt afgerond. Of omdat je al de nodige naaiskills hebt. Er blijft altijd wat te leren!

MEER INFO
duur: 9 weken of 6 weken
lengte: 2 uur of 3 uur
level: gevorderd tot expert
start volgende cursussen: vanaf 3 september
start inschrijving : 6 juli om 20:00u
naaiworkshop sweaterdress
workshop: sweaterjurk

Tijdens de aangescherpte lockdown maken we een variant op deze sweater(jurk) tijdens de Sew Along. Meer info daarover en de pakketten met stof en patronen vind je hier boven in het menu Winkel>Sew along

Deze trui (kort) of jurk (lang) maak je in een dag. En daarna thuis nog een paar keer. Zelfs als je weinig tot geen ervaring hebt. Dit wordt jouw favo kledingstuk, wedden?

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: een dag lang naaien - incl lunch
level: beginner tot gevorderd
start: nog niet bekend
juf: Saskia/Julia
Cursus: de meiden (10-14 jaar)

Voor alle meiden (en jongens) die hun eigen kleding willen maken! Wij leren je in stappen hoe je dat doet. Van knippen, tot naaien, tot zomen. Zo leggen we een goede basis, leer je nieuwe skills én je maakt leuke dingen, die helemaal bij jou passen. Wat denk je, word jij de nieuwe Nikkie, Coco, Victor of Rolf?

MEER INFO
duur: 9 weken
lengte: 2 uur
level: Beginner en gevorderd
start: 7 september
juf: Lotte
Rappe rok naailes stof kopen nijmegen
workshop: de rappe rok

Een rokje in één ochtend. Kan dat? Jazeker! Een kek kokerrokje of mooie a-lijn. Superleuk, ook als je zwanger bent. Je maakt de rok met de naaimachine of de lockmachine. Dus als je wil is dit stiekem ook een workshopje locken voor beginners.

MEER INFO
Datum: 1 ochtend
duur: 9:30-13:00u
prijs: €75,-
niveau: beginner tot gevorderd
Juf: Carolien
workshop: kinderkleding

In één ochtend of middag maak je superleuke kinderkleding. Een broekje, een trui of een jurk. En thuis voor herhaling vatbaar, want het patroon neem je mee.

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: ruim 4 uur
level: beginner tot gevorderd
start: nog niet bekend
Juf: Eelke
masterclass: teken je eigen jurken

Deze masterclass komt het dichtst bij leren patroontekenen – zonder dat je daarvoor een coupeuseopleiding hoeft te doen! We laten je zien hoe je van één basispatroon allerlei verschillende jurken maakt. Speciaal voor gevorderden die toe zijn aan the next level.

MEER INFO
duur workshop: 2 dagdelen
Lengte van de les: 2 x 3 uur
level: gevorderd tot expert
start: nog niet bekend
juf: Saskia
masterclass japanse patronen diy-2
masterclass: Japanse Patronen DIY

Japanse patronen staan bekend om hun prachtige valling. In deze masterclass leren wij jou hoe je zelf met patronen kan spelen om op eenvoudige wijze bijzondere effecten te creëren. 

MEER INFO
datum: 17 juli
tijd: 13:00-17:00u
prijs: €75,-
niveau: gevorderd
juf: Sabine
workshop: stoffenkennis

In deze workshop leren we je alles dat je moet weten over verschillende soorten stoffen. Van grondstof tot garen, van weefsel tot breisel. Superhandige basiskennis voor iedereen die van naaien, shoppen, kleding en meubels houdt.

MEER INFO
datum: 21 augustus
tijdstip: 14:00-17:00u
prijs: €75,-
niveau: beginner tot gevorderd
juf: Julia
workshop: locken, inrijgen & basics

Wil je met rekbare stoffen werken? Dan wil je met de lockmachine werken! Dat is inderdaad dat gekke ding met die 4 klossen garen en dat mes… Een beetje spannend in het begin, maar als je er eenmaal mee overweg kan dan wil je niet meer anders.

MEER INFO
datum: 31 juli
duur: 10:00-12:00u
prijs: €45,-
niveau: beginner
juf: Carolien
workshop: locken, tips & tricks

Als je eenmaal met een lockmachine hebt gewerkt… dan wil je niet meer anders. Tijdens deze workshop laten we je alle tips en tricks zien. Zodat jouw zelfgemaakte kleding er nóg professioneler uit ziet.

MEER INFO
Datum: 21 augustus
duur: 9:30-12:30u
prijs: €65,-
niveau: gevorderd
juf: Julia
workshop: flared legging (vanaf 9 jaar + volwassene)

Voor alle fashionista’s in de dop: maak je eigen legging! In ruim 3 uur ga je knippen, spelden en naaien. Voor meiden vanaf 9 jaar mét moeder, vader, oma of die leuke tante.

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte les: 3,5 uur
niveau: beginner
start: nog niet bekend
juf: Eelke