Wij zijn Hanna en Julia. Sinds februari 2014 zijn wij de trotse en bevlogen eigenaren van Studio Jurk. We hebben allebei een compleet andere achtergrond. Maar delen dezelfde passies: het ontwerpen en maken van kleding en het inspireren van anderen.

Hanna
Julia

We kennen elkaar van de modevakschool. Waar we een opleiding tot coupeuse volgden. In de auto onderweg naar de opleiding zei Hanna ‘ik wil een soort naaicafé beginnen in Nijmegen’. Toen zei Julia meteen ‘ik doe mee!’. Twee dagen later hadden we een plan. Twee jaar later vonden we het pand en werd het plan realiteit.

We vinden het belangrijk om het maken van eigen kleding en maatwerk toegankelijk te maken. Weg met het stoffige imago! Dus naaicafé werd Couture Café. In een mooie, stoere ruimte waar je geïnspireerd wordt. Ofwel door zelf wat te leren & maken. Of door iets uit te kiezen dat wij voor je kunnen maken. Of een combinatie daarvan.

Dat het zo’n groot succes is – dat is zo leuk! We kunnen het soms bijna niet geloven. Maar elke keer zitten de cursussen vol. Binnen 24 uur zelfs! En wij zelf worden er elke les, workshop of inloop weer vrolijk van om anderen aan te steken met het naaivirus.

We lopen over van de ideeën. Dus er komen regelmatig leuke cursussen en workshops bij. Inmiddels zijn we ook gestart met de verkoop van prachtige stoffen. Want als je iets met liefde maakt, wil je daar kwalitatief mooie & unieke stof voor gebruiken. En we dromen vooruit: over onze eigen patronen, online tutorials, een jurkenlijn en misschien zelfs een boek?!

Ideeën genoeg! Gelukkig hebben we inmiddels een topteam dat ons versterkt:

Juf Ellen

Ellen heeft net als wij de coupeuseopleiding gedaan. Op onze opening liep ze binnen en zei: ‘jullie doen precies wat ik niet durfde, maar wel heel graag wil!’ Dus toen wij een extra juf zochten, wisten we meteen wie we moesten bellen. Op www.hebbeshebbes.nl prachtige naamslingers, luierpakjes en luiertassen.

Juf Lisette

Als je zelf boordevol ideeën zit en niets vindt in de winkels naar jouw smaak, dan ga je toch op naailes!’ tipte haar moeder. Naailes werd een coupeuse opleiding. En daarvan kennen wij Lisette. Ze is een vrolijke, enthousiaste en kundige… banketbakker. Dat geldt ook voor haar eigenschappen als juf bij ons!

Juf Carolien

Carolien - a.k.a the stylisch dreamer - is net klaar met de modevakschool. Ze stort ze zich vol overgave op haar eigen kledinglijn. Wij zijn onder de indruk. Dus we zijn heel blij met haar als juf. Tijdens onze lessen steekt ze jou aan met haar enthousiasme, kunde en creativiteit.

Juf Saskia

Saskia komt ook uit de koker van modevakopleiding. Ze begon in haar 2e jaar al met lesgeven aan onze basiscursisten. Inmiddels stort ze zich met veel plezier op onze jurkjes en schud ze de meest uiteenlopende workshops uit haar mouw. Vrolijk, opgeruimd en lekker kundig - foto volgt!

Juf Ethel

We hebben Ethel 'geleend' van de modevakopleiding waar zij zelf de coupeuseopleiding doceert. Met een zeer aanstekelijk enthousiasme en veel gezelligheid leert ze bij ons jonge meiden patroontekenen en basiscursisten de eerste fijne kneepjes van het vak. Een betere start kun je eigenlijk niet krijgen - foto volgt!

Juf Eelke

Doordeweeks is Eelke juf op een basisschool. Maar in het weekend is ze juf bij Studio Jurk. Dan geeft ze workshops kinderkleding en meidenjurk/jongenstrui. Een erg vrolijke en enthousiaste dame. Ze won ooit een workshop bij ons. Dat was nét het zetje om zelf in de leer te gaan als coupeuse. Nu geeft ze de workshops zelf: leuk!