Praktische info voor basiscursisten

Welkom bij Studio Jurk! Je hebt je opgegeven voor onze cursus ‘De basis’. Leuk dat je mee doet! Op deze pagina vind je alle praktische informatie over jouw cursus.

Wanneer heb je les?
De cursus duurt 15 weken en je hebt elke week les of 7 weken met 3 uur les (zondag). In principe heb je geen les in de vakanties en op feestdagen, maar daarop maken we in voorjaar 2022 uitzonderingen. Check hier het actuele overzicht met je exacte lesdata. Tip: blokkeer ze meteen in je agenda, zodat je niks mist! Wij gaan er vanuit dat je elke les aanwezig bent. Waarom dat zo belangrijk is lees je in de laatste alinea van deze pagina 🙂

Wat neem je mee? 
De eerste les hoef je alleen maar goede zin, een stofschaar en een doosje glaskopspelden mee te nemen. Deze koop je bij de Hema, op de markt of bij een naaimachine- of fourniturenwinkel (in Nijmegen Teunissen op de Hertogstraat). De rest hebben wij voor je klaar staan: de stof, de naaibenodigdheden – zoals een tornmesje, krijt, garen en een meetlint – en natuurlijk de naaimachine. Maar als je graag je eigen machine meeneemt kan dat ook.

Wat ga je de 1e les doen?
De 1e les ga je met proeflapjes aan de slag. En we blikken vooruit op de andere dingen die je gaat maken. De stof en garen die je daarvoor nodig hebt ga je zelf kopen. Zodat je iets kan maken wat bij jouw smaak past. We vertellen je in les 1 precies hoeveel, wat en waar.

Van wie krijg je les?

Je krijgt les van Carolien (zondag en maandagavond), Lotte (maandagochtend en dinsdag) of Lisette (woensdag). Ben je nieuwsgierig naar je juf? Kijk dan hier voor meer info, sowieso leuk om eens te lezen trouwens… ;-).

Waar moet je zijn?
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Maar de ingang van ons Couture Cafe zit om de hoek, aan de van Heutszstraat. Je ziet vanzelf de grote dubbele deuren met ons logo erop. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open.

Wat als je een keer niet kan?
Je geeft je op voor een cursus van 7 of 15 lessen, dus wij gaan er vanuit dat je elke les aanwezig kunt zijn. Het tempo ligt hoog en als je een les mist, dan heb je daar waarschijnlijk de rest van de cursus last van. Maar soms is het onvermijdelijk. Stel je bent ziek of je hebt een andere dringende afspraak… Laat het ons dan van te voren per mail weten.

Als het mogelijk is, kun je per cursus één les op een later tijdstip inhalen, in een andere groep. Dat kan als er plek is, omdat een ander niet kan. Het is trouwens niet mogelijk om per mail een inhaalles te plannen. Daarvoor is het verloop in de agenda te groot. Dus dat kun je de eerstvolgende keer in de les doen.

Tot snel!
Dit waren de praktische zaken vooraf. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden. Heb jij nog vragen? Mail of bel ons dan gerust. En anders tot ziens in de studio!