Praktische info voor de jeugd

Welkom bij Studio Jurk! Je hebt je opgegeven voor onze Jeugd-cursus. Leuk dat je mee doet! Op deze pagina vind je alle praktische informatie over jouw cursus.

Nieuwe cursusronde, nieuw project

Nieuwe jeugd begint met de basisskills om de naaimachine te leren kennen. Jeugd die al vaker  mee hebben gedaan maken een project af waar ze vorige cursus mee begonnen zijn of kiezen iets nieuws uit. Jeugd die zich hebben aangemeld voor het onderdeel ‘ontwerpen’ gaan aan de slag met patroontekenen.

We hebben heel veel leuke tijdschriften met allerlei patronen. De juf adviseert de jeugd over hun keuze, zodat ze iets maken dat bij hun stijl én hun niveau past. Bij het patroon staat precies hoeveel en welke stof ze hiervoor nodig hebben. Zodra ze dus aan iets nieuws beginnen, komen ze zelf met een boodschappenlijstje thuis.

Boodschappenlijst voor les 1

  • een stofschaar
  • glaskopspelden
  • borg van een spoeltje (€2)
  • Stof voor een nieuw project (jeugd die vaker mee heeft gedaan)

Nieuwe jeugd hoeft nog geen stof mee te nemen, dat komt later aan bod – daar komt de juf op terug.

Praktische info
De Jeugdcursus start op dinsdag van 16:00 – 18:00u. Deze cursus duurt 9 weken en je krijgt elke week les van Lotte. Er is geen les op feestdagen of schoolvakantie’s. Kijk hier voor de exacte lesdata per cursusperiode.

We gaan er vanuit dat je elke les aanwezig bent, vanwege de zorgvuldige opbouw van de cursus en beperkte inhaalmogelijkheden.

Kosten:
Deze cursus kost €210,-. Dat is inclusief gebruik van onze materialen, bijvoorbeeld de naai- of lockmachine, patroontekenpapier en radeerspullen.

Waar moet je zijn?
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open.

Wat als je een keer niet kan?
Je probeert natuurlijk elke les te komen, het onvermijdelijk dat dit soms niet lukt. Stel je bent ziek of je hebt een andere dringende afspraak… Laat het ons dan van te voren per mail weten, dan weten we waar we aan toe zijn en maken we ons geen zorgen over je. Daarnaast hanteren we tegenwoordig natuurlijk een wat strenger deurbeleid vanwege de corona maatregelen. We gaan er vanuit dat jij daar zelf ook verstandig mee om gaat. Wat je van ons en wat wij van jou verwachten lees je hier.

Dit waren de praktische zaken vooraf. Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden op onze website. Heb je nog vragen? Mail of bel ons dan gerust. En anders zien we je graag in de studio, tot dan!