Jij doet op binnenkort mee met de workshop Kinderkleding. Leuk! Op deze pagina lees je alle praktische info over de workshop, zodat je precies weet hoe jij je op de workshop kan voorbereiden.

 

Over de workshop
In de factuur lees je op welke dag en tijdstip je les hebt. In deze ruim 4 uur ga je aan de slag met een trui, jurk of broek. Wij houden altijd rekening met wat uitloop. Stel dat je net iets meer tijd nodig hebt, dan ga je toch met een af kledingstuk naar huis. Plan dus misschien niet strak daarna een andere afspraak in. Je krijgt les van Eelke.

 

De maat

Wij zorgen ervoor dat er een patroon klaar ligt van het kledingstuk dat je gaat maken. Wil je ons daarom uiterlijk de maandag voor je workshop laten weten wat je gaat maken (trui, jurk of broek) en in welke maat?

 

Stof kopen
De stof en het garen koop je zelf. Zodat je iets maakt dat bij jou en je kind past. Wij hebben een kleine collectie mooie stoffen, waaronder ook een paar leuke kindertricots en joggingstoffen die je hier heel goed voor kunt gebruiken. Maar wil je meer keuze in kinderprints, dan moet je op de markt, bij andere stoffenzaken of op internet zijn.

Ben je benieuwd naar een voorbeeld? Of heb je wat inspiratie nodig bij het inkopen doen? Kijk dan even op ons facebook– of instagramaccount, dan zie je verschillende voorbeelden voorbij komen van eerdere workshops en ook Julia’s kinderen zijn graag proefkonijn 😉

 

Wat heb je nodig?
We werken met twee soorten stof: één voor de grote oppervlakken en één voor de afwerking van bijvoorbeeld de hals, de mouwen en de pijpen. Wil je graag met een soepele tricot aan de slag? Dan kun je voor alle drie de onderdelen eventueel ook dezelfde stof gebruiken. En je kunt altijd bandjes, kantjes, stoere applicaties of ander versiersel meenemen, dan gaan we samen kijken hoe we dat er in kunnen verwerken.

 

Boodschappenlijst trui of jurk tot maat 110:

  • 1 meter rekbare stof. Kies voor een lekkere soepele (maar niet al te dunne) tricot of een joggingstof van minimaal 1.40 meter breed.
  • 30 cm boordstof (of dunne en zeer rekbare tricot) voor de afwerking óf een kaartje reeds afgewerkte boordstof.
  • Een klosje bijpassend garen van het merk Gütermann
  • Wil je een grotere maat maken? Neem dan voor de zekerheid 1.5 meter stof mee

 

Boodschappenlijst broek:

  • 50 cm stof voor een broekje t/m maat 74
  • 1 meter stof voor een broekje vanaf maat 80
  • 30 cm boordstof (of dunne en zeer rekbare tricot) voor de afwerking óf een kaartje reeds afgewerkte boordstof.
  • Een klosje bijpassend garen van het merk Gütermann.

 

De keuze is reuze en dat maakt het soms best lastig. Daarom geven we je deze tip voor tijdens het shoppen: stel je voor dat je zoon of dochter de broek, trui of jurk een hele dag aan heeft: welke stof zit dan lekker, is niet te warm of te koud en kan tegen een stootje.

 

Als je een stofschaar en spelden hebt, is het handig als je die meeneemt. Verder hebben wij alles in huis, ook de naai- en lockmachines.

 

Was je stof van te voren
Heb je een leuke stof gevonden? Was ‘m dan alvast een keer voordat je naar de workshop komt. Daarmee voorkom je dat de stof later krimpt. Een scheutje azijn in de wasmachine zorgt ervoor dat de kleuren langer mooi blijven. Koop je stof bij ons op de dag zelf dan kan dat natuurlijk niet – maar daar hebben we nog een ander trucje voor.

 

Parkeren
Op zaterdag is het in onze straat betaald parkeren. Je kunt je auto wel gratis parkeren in Parkeergarage De Kazerne, Molenveldlaan 166. Als je naar boven loopt bij de uitgang Koolemans Beynenstraat, dan loop je in 2 minuten naar de Studio.

 

Tot dan!
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open. Tot dan!