Hallo,

Leuk dat je mee doet met de workshop ‘Zomerjurk in 1 dag’. In deze mail lees je alle praktische info over de workshop, zodat je precies weet hoe jij je op de workshop kan voorbereiden.

Over de workshop
De workshop duurt ongeveer 4 uur. Die tijd heb je hard nodig voor een jurk! Wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers, zodat je er goed tegen aan kunt. Wij houden altijd rekening met wat uitloop. Stel dat je niet iets meer tijd nodig hebt, dan ga je toch met een af kledingstuk naar huis. Plan dus misschien niet strak daarna een andere afspraak in.

We beginnen de dag met het opnemen van je maten. We meten het nauwkeurigst in je ondergoed. Maar als je dat niet prettig vindt, trek dan een lang hemd met een legging (maar geen panty!) of een onderjurk aan.

Vervolgens ga je het patroon overnemen. Wij vertellen je precies hoe dat in z’n werk gaat. Daarna kruip je achter de naaimachine om de jurk in elkaar te zetten.

Hoe ziet de jurk eruit?
De jurk die je gaat maken is een fijn model: hij kan sportief zijn, maar – afhankelijk van je stofkeuze – ook wat sjieker en leuk boven een mooie pump. Je kan hem maken met een ronde hals, maar hij is ook leuk met een col. Hij is helemaal aan te passen aan jouw stijl en stof!

Ben je benieuwd naar de jurk? Of heb je wat inspiratie nodig bij het inkopen doen? Op https://www.studiojurk.nl/studio-jurk-lessen/zomerjurk/  Of kijk even op ons facebook- of instagram account (@studiojurk), dan zie je meer voorbeelden voorbij komen.

Wat heb je nodig?
Het patroon ligt al voor je klaar, de stof en het garen koop je zelf. Zodat je iets maakt dat bij jou past. Wij hebben een kleine collectie mooie stoffen. Maar ga je van te voren al even rondneuzen, weet dan dat je het volgende nodig hebt:

  • 2 meter stof. Dat mag zowel met als zonder stretch zijn. Zorg er wel voor dat de stof minimaal 1.40 meter breed.
  • Een klosje bijpassend garen van het merk Gütermann.
  • Eventueel 20 cm boordstof of soepele tricot voor de afwerking van de hals / armsgat.

De keuze is reuze en dat maakt het soms best lastig. Daarom geven we je deze tip voor tijdens het shoppen: stel je voor dat je de jurk een hele dag aan hebt: welke stof zit dan lekker, is niet te warm of te koud en tekent niet.

Als je een stofschaar en spelden hebt, is het handig als je die meeneemt. Verder hebben wij alles in huis, ook de naaimachines!

Was je stof van te voren
Heb je een leuke stof gevonden? Was ‘m dan alvast een keer voordat je naar de workshop komt. Daarmee voorkom je dat de stof / jurk later krimpt. Koop je stof bij ons op de dag zelf dan kan dat natuurlijk niet – maar daar hebben we nog een ander trucje voor! Maar je kan natuurlijk ook komende week een keer langskomen voor een leuk stofje!

Parkeren
Doordeweeks en op zaterdag moet je in onze straat van 9-18u betalen voor parkeren. Je kunt je auto wel gratis parkeren in Parkeergarage De Kazerne, Molenveldlaan 166. Als je naar boven loopt bij de uitgang Koolemans Beynenstraat, dan loop je in 2 minuten naar de Studio.

 

Tot dan!
Ons adres is Groesbeeksedwarsweg 263 in Nijmegen. Daar bel je aan en dan doen wij voor je open. Tot dan!