Japanse patronen staan bekend om hun sierlijke eenvoud of juist ingewikkelde vouwtechnieken die zorgen voor een prachtige valling van een kledingstuk. Denk aan de fantastische patronen van Nani Iro en Shingo Sato. Maar… je kunt dit ook heel goed zelf. In deze masterclass leren wij jou hoe je met patronen kan spelen om op eenvoudige wijze bijzondere effecten te creëren.

2 dagdelen aan de slag!
De masterclass bestaat uit 2 middagen: deel 1 en deel 2. Je kiest er zelf voor of je beide dagdelen aanwezig wil zijn. Misschien wil je eerst de basis uitproberen. Of heb je die al gedaan, thuis lekker geëxperimenteerd (of gewoon al ruime naaiervaring) en ga je nu voor de verdieping. Ga je voor beide middagen, dan krijg je €10,- korting op het totale cursusbedrag. Schrijf jezelf dan voor beide data in!

masterclass japanse patronen diy

Wat gaan we doen?
Na een introductie en het nemen van je maten, gaan we aan de slag met patronen. De juf laat je allerlei voorbeelden zien. Daarna ga je zelf aan de slag. Eerst op papier en daarna op stof. We maken ook een begin met naaien of locken. Maar hou er rekening mee dat je de afwerking (halsboorden / zomen) thuis of tijdens je les / de inloop verder afmaakt.

Speciaal voor… gevorderden
Deze masterclass is bedoeld voor mensen met minimaal 1 jaar naaiervaring. De materie vraagt om inzicht in patronen en enig begrip van naaitechnieken. Om mee te kunnen doen moet je in staat zijn om zelfstandig een patroon van tricot over te nemen en in elkaar te zetten. Twijfel je eraan of je over de juiste vaardigheden beschikt? Neem dan even contact met ons op voordat je jezelf aanmeldt.

Stof kopen – de rest staat hier klaar
Tijdens de workshop werk je met soepele tricot en die koop je zelf, zodat je zeker weet dat je iets maakt dat bij jou past. Dat kan bij ons – want we hebben hiervoor dé stoffen in ons assortiment – of elders natuurlijk.  Je hoeft zelf geen naai- of lockmachine mee te nemen, die hebben wij klaar staan voor jou. Dat geldt ook voor alle andere materialen die je gaat gebruiken, koffie, thee en wat lekkers. De workshop gaat door bij minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers.

Voorwaarden:
Zodra je jezelf inschrijft ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

De kosten:
Deze masterclass kost €80,- per dagdeel. Doe je beide dagdelen mee, dan krijg je €10,- korting en bedraagt het lesgeld €150,-. Hou daarnaast rekening met aanschaf van stof en bijpassend garen.

Zit de workshop vol? Balen, geef je hier op voor de reservelijst of meld jezelf aan voor de nieuwsbrief over nieuwe lesdata.

 

Details Prijs Aantal:
#2 Verdieping: 4 maart 13:00-17:00uToon details + €0,00 (EUR)  

  • 16 oktober 2017 - 11 december 2023
    07:00 - 15:00