Japanse patronen staan bekend om hun sierlijke eenvoud of juist ingewikkelde vouwtechnieken die zorgen voor een prachtige valling van een kledingstuk. Denk aan de fantastische patronen van Nani Iro en Shingo Sato. Maar… je kunt dit ook heel goed zelf. In deze masterclass leren wij jou hoe je met patronen kan spelen om op eenvoudige wijze bijzondere effecten te creëren.

masterclass japanse patronen diyWat gaan we doen?
Na een introductie en het nemen van je maten, gaan we aan de slag met patronen. De juf laat je allerlei voorbeelden zien. Daarna ga je zelf aan de slag. Eerst op papier en daarna op stof. We maken ook een begin met naaien of locken. Maar hou er rekening mee dat je de afwerking (halsboorden / zomen) thuis of tijdens je les / de inloop verder afmaakt.

Speciaal voor… gevorderden
Deze masterclass is bedoeld voor mensen met minimaal 1 jaar naaiervaring. De materie vraagt om inzicht in patronen en enig begrip van naaitechnieken. Om mee te kunnen doen moet je in staat zijn om zelfstandig een patroon van tricot over te nemen en in elkaar te zetten. Twijfel je eraan of je over de juiste vaardigheden beschikt? Neem dan even contact met ons op voordat je jezelf aanmeldt.

Stof kopen – de rest staat hier klaar
Tijdens de workshop werk je met soepele tricot en die koop je zelf, zodat je zeker weet dat je iets maakt dat bij jou past. Dat kan bij ons – want we hebben hiervoor dé stoffen in ons assortiment – of elders natuurlijk.  Je hoeft zelf geen naai- of lockmachine mee te nemen, die hebben wij klaar staan voor jou. Dat geldt ook voor alle andere materialen die je gaat gebruiken, koffie, thee en wat lekkers. De workshop gaat door bij minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers.

Corona maatregelen
We hebben in de studio allerlei maatregelen genomen in lijn met de voorschriften van de Rijksoverheid. Van looproute, tot afgeschermde werkplek, tot last minute annuleren vanwege een coronatestuitslag die op zich laat wachten. Inschrijven = akkoord gaan met deze afspraken. Lees daarom eerst hier ons deurbeleid, dan weet je precies waar je aan toe bent. 

De kosten:
Deze workshop kost €75,-. Hou daarnaast rekening met aanschaf van stof en bijpassend garen.

Wil je dat we jou als eerste mailen wanneer we met nieuwe workshops starten? Geef je dan op voor de nieuwsbrief.

Zit de workshop vol? Balen, geef je hier op voor de reservelijst.

Schrijf je in!
Wil jij meedoen met een van deze workshop? Leuk, schrijf je hier in!

 

Zaterdag 17 juli 13:00-17:00u

Uitverkocht

"masterclass: Japanse Patronen DIY" is currently sold out.
Please check back again later, as spots may become available.

  • 16 oktober 2017 - 31 december 2021
    07:00 - 15:00