Tijdens deze cursus leren wij je alle ins & outs over het werken met tricot en de lockmachine. We beginnen bij een stukje stoffenkennis en het inrijgen van de lockmachine. Daarna gaan we een patroon uitkiezen en deze overnemen. Vervolgens ga je stof knippen en leer je naaien met lockmachine. Zo maak je een rok en een sweater(jurk). Kortom: dit is dé cursus voor een ieder die vooral met rekbare stoffen wil werken. Het maakt niet uit of je al dan niet gehinderd bent door enige naaiervaring.

Goed om te weten:
Deze cursus heeft 5 lessen van 3 uur, je hebt om de week les. De exacte lesdata vind je hier. Je maakt tijdens deze cursus een rok en een sweater(jurk). En als je tijd over hebt, weten we nog veel meer leuks waar je mee aan de slag kan. In principe hoef je thuis niks voor te bereiden of af te maken, maar het mag natuurlijk wel. Waardoor je tijdens de les nog meer meters kan maken.

Je hebt zelf geen lockmachine nodig (maar wees gewaarschuwd, die wil je na deze cursus wél hebben). Heb je er wel een staan en wil je graag op je eigen machine leren werken, dan neem je hem mee. Maar je kan ook gebruik maken van onze lockmachines. Stof en bijpassend lockgaren koop je zelf. Tenzij je onze lockmachine gebruikt en wij ook toevallig de goede kleur in huis hebben voor jouw project – meestal wel.

Kosten:
De cursus Tricot en de lockmachine kost €180.

Naast de kosten van de cursus moet je ook rekening houden met:
• kosten van de stof, het garen en eventuele fournituren (wonderclips!)
• aanschaf van een stofschaar

Je kan de cursus tot 3 weken voor aanvang kosteloos annuleren. Meer info over deze en andere belangrijke zaken lees je in de algemene voorwaarden.

Schrijf je in:
Zitten de momenten waarop jij kan vol? Balen! Geef je dan op voor de reservelijst.

Onze lescyclus duurt 10 weken, we starten dus elk kwartaal (augustus/november/februari/april) met nieuwe cursussen. Wil je dat we jou als eerste mailen als er nieuwe cursussen starten, zodat je de meeste kans hebt op een plekje? Geef je dan op voor de nieuwsbrief.

Zaterdag 9-12u in de even weken bij Julia vanaf 18 nov


  • Cursus: Werken met tricot
    1 januari 2021 - 31 december 2023
    00:00 - 18:00