Tijdens de cursus maak je een speldenkussentje, een schort en een rok. Daarna begrijp je wat je ongeveer moet doen als je een kledingstuk gaat maken en waarom je deze stappen zet. Zodat je klaar bent voor het ‘echte werk’. Maar let op: het werkt verslavend! Voor je het weet maak je ook een jurk of iets anders.

Cursus vs. Corona
De studio is Corona-proof ingericht: met werkplekken op 1,5 meter afstand en/of schermen tussen elkaar. Bij inspelden of ander fysiek contact gebruiken we als je dat prettig vindt handschoenen en/of gezichtsmaskers. Mochten we onverhoopt overgaan op een 2e lockdown, dan gaat je cursus in principe tijdelijk op pauze en pakken we deze daarna op waar we gebleven waren.  Een ding is zeker… we weten overal een mouw aan te passen.

Twijfel je tussen ‘De basis’ of een cursus voor gevorderden? Neem dan even contact met ons op!

Wanneer:
Elke cursus duurt in totaal 9 weken met 2 uur les. De cursus op zaterdag heeft 6 weken van 3 uur les. Je hebt geen les in de schoolvakanties en/of op feestdagen. We gaan er vanuit dat je elke les aanwezig bent, vanwege de zorgvuldige opbouw van de cursus. Wil je weten wanneer je wel of juist geen les hebt in de betreffende cursusperiode, check de lesdata dan hier.

Onze lescyclus duurt 10 weken, we starten dus elk kwartaal (augustus/november/februari/april) met nieuwe cursussen. Wil jij hier als eerste bij zijn en dus de grootste kans maken op een plekje van eerste voorkeur? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief! De exacte cursusmomenten kunnen per cursusperiode variëren. Deze zijn daarom pas definitief op het moment dat de inschrijving is geopend.

Dit ga je doen:
Tijdens de cursus leggen we je per onderdeel uit wat je doet en waarom je dat doet. Zodat je aan het eind van de cursus goed begrijpt waar je mee bezig bent en het ook zelfstandig kan. De ene week is dat hoe de naaimachine werkt. De andere week hoe je een patroon overneemt op stof. Het is fijn als je thuis ook wat kan doen, denk aan maximaal 30 minuten per week. Dat kan ook als je geen naaimachine hebt en het is niet verplicht. Uiteraard is het onderwerp aangepast aan het niveau van de cursus. Je hoeft zelf geen naaimachine mee te nemen, die hebben wij hier al klaar staan.

Kosten:
Deze cursus kost €198. Dat is inclusief materiaalkosten, voor bijvoorbeeld patroontekenpapier, radeerspullen en een map met cursusmateriaal.

Naast de kosten van de cursus moet je ook rekening houden met:
• borg voor een spoeltje (€2)
• kosten van de stof, het garen en eventuele fournituren
• aanschaf van een stofschaar en glaskopspelden

Je kan de cursus tot 3 weken voor aanvang kosteloos annuleren. Meer info over deze en andere belangrijke zaken lees je in de algemene voorwaarden.

Schrijf je in
Wil je mee doen met De basis? Leuk! Kies hieronder het moment dat bij jou past en schrijf je in!

Zitten de momenten waarop jij kan vol? Balen! Geef je snel op voor de reservelijst.

Wil je dat we jou als eerste mailen wanneer we met nieuwe cursussen starten? Geef je dan op voor de nieuwsbrief.

Heb je weinig of helemaal geen ervaring? Dan leren wij jou in deze cursus de absolute basis van kleding maken. Van patroon overnemen tot rits inzetten.

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • De basis
    31 december 2017 - 31 december 2020
    11:00 - 20:00