Heb je al enige ervaring of heb je de basis afgerond? Schrijf je dan in voor De Jurk (of iets anders)! Je maakt dan een van onze jurken – als je hiervoor ‘de basis’ gedaan hebt- of iets heel anders als je inmiddels al meer ervaring hebt.

Cursus vs. Corona
De studio is Corona-proof ingericht: met werkplekken op 1,5 meter afstand en/of schermen tussen elkaar. Bij inspelden of ander fysiek contact gebruiken we als je dat prettig vindt handschoenen en/of gezichtsmaskers. Mochten we onverhoopt overgaan op een 2e lockdown, dan gaat je cursus in principe tijdelijk op pauze en pakken we deze daarna op waar we gebleven waren.  Een ding is zeker… we weten overal een mouw aan te passen.

Door na De basis:
Ga je voor een jurk? Dan kies je zelf welke jurk je gaat maken, want je kunt ‘m zelf samenstellen en customizen. Wij hebben de patronen daarvoor klaarliggen en passen deze aan jouw lichaam aan. Jij koopt de stof en maakt er in 9 weken een jurk van. We wisselen regelmatig van patronen en je kunt zelf telkens een andere jurk samenstellen, zodat het leuk blijft om deze cursus meerdere keren te doen.

Iets anders dan een jurk:
Heb je al meer ervaring en maak je liever wat anders? We hebben zelf verschillende leuke patronen gemaakt. We hebben alle tijdschriften sinds 2014 en verschillende boeken met patronen in de studio staan. Maar je kan natuurlijk ook zelf een patroon meenemen. We helpen je graag bij het kiezen van een geschikt patroon passend bij jouw ervaring. Bovendien kun je gebruik maken van onze lockmachines en de coverlockmachine.

Wanneer:
Onze lescyclus duurt 10 weken, we starten dus elk kwartaal (augustus/november/februari/april) met nieuwe cursussen. Wil jij daar als eerste bij zijn en dus de grootste kans maken op een plekje van eerste voorkeur? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, daarin tippen we je wanneer de inschrijving start!

Elke cursus duurt in totaal 9 weken met 2 uur les. Behalve op vrijdag, dan heb je om de week 3 uur les. Check hier het actuele overzicht met exacte lesdata en vakanties in de huidige en nieuwe cursusperiode.

Let op: veel cursusmomenten, maar weinig plekjes!
De exacte cursusmomenten kunnen per cursusperiode variëren. Deze zijn daarom pas definitief op het moment dat de inschrijving is geopend. Bovendien komen er soms maar enkele plekjes vrij, omdat huidige cursisten doorgaan – fijn om alvast te weten!

Goed om te weten:
We beginnen de cursus met het opnemen van je maten. Daarna ga je met een pasmodel aan de slag. Zodat het kledingstuk dat je daarna maakt perfect zit. Je werkt aan de hand van een werkbeschrijving. Wij begeleiden je op het niveau dat jij nodig hebt. Het is fijn als je thuis ook wat kan doen, zoals raderen, knippen en makkelijke dingen vast naaien. Reken op een uurtje per week. Of meer als je niet kan stoppen natuurlijk 😉 Dit is niet verplicht, maar een tip om de tijd in de les optimaal te benutten. Je mag je eigen naaimachine meenemen, maar je kunt ook gewoon die van ons gebruiken. Dat geldt ook voor de lockmachine en/of coverlockmachine en de meest uiteenlopende naaibenodigdheden.

Kosten:
Deze cursus kost €195 dat is inclusief een map met lesmateriaal. Naast de kosten van de cursus moet je ook rekening houden met:
• borg voor een spoeltje (€2)
• kosten van de stof, het garen en eventuele fournituren
• aanschaf van een stofschaar
• eventueel de aanschaf van een patroon

Je kan de cursus tot 3 weken voor aanvang kosteloos annuleren. Meer info over deze en andere belangrijke zaken lees je in de algemene voorwaarden.

Schrijf je in:
Zo gaat het in z’n werk: huidige cursisten krijgen voorrang. Daarom kan het zijn dat je favoriete tijdstip al vol zit op het moment dat de inschrijving hier open gaat. Je kan jezelf dan wel op de reservelijst laten plaatsen. In dat geval nemen we contact met je op zodra er iemand uitvalt, dan kun jij dat plekje overnemen. Tip: geef altijd een tweede en/of derde voorkeur op als dat kan!

Kun je helemaal niet wachten tot de volgende ronde? Of doe je liever op een vrijdag of zondag mee wanneer het jou uitkomt? Kom dan naar onze inloop.

Zitten de momenten waarop jij kan vol? Balen! Geef je dan op voor de reservelijst.

Wil je dat we jou als eerste mailen als er nieuwe cursussen starten, zodat je de meeste kans hebt op een plekje? Geef je dan op voor de nieuwsbrief.

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • De jurk (of iets anders)
    19 mei 2016 - 31 december 2020
    13:05 - 18:00