Wij zijn dol op viscose upgrades zoals Tencel en Modal. Van die typische Sissy-boy stofjes. Die zo mooi vallen, om je lijf heen dansen en ook nog eens lekker zitten. Je kunt er alle kanten mee op: van overhemd(jurk) tot pantalon. Van jasje tot jumpsuit.

Tencel
Tencel is een milieuvriendelijker geproduceerde viscose soort, gemaakt van berkenbast. De eigenschappen zijn ongeveer gelijk aan die van viscose, alleen voelt Tencel net even iets ruwer, bijna hariger. Ze voelt wat steviger en heeft net een andere glans dan haar zusje viscose.

Modal
Modal is ook een upgrade van viscose: de stof is sterker en minder kreukgevoelig. Voelt heel soepel, maar compact aan. Modal wordt meestal verwerkt in een uni kleur. Met een reden: ze is herkenbaar door het betoverende witte waasje dat er overheen lijkt te liggen. Dat geeft een kleur meer diepte bij beweging, maar zou een print eerder vervagen.

Meer stoffenkennis
Wil je meer weten over verschillende soorten stoffen en hoe je deze kan gebruiken bij het maken van je eigen kleding? Doe dan een keer mee met onze workshop Stoffenkennis.