Atelier-Brunette-Shine-Night

Atelier Brunette Shine Night

Atelier Brunette Shine Night is absoluut onze favoriet uit de sowieso al prachtige collectie van Atelier Brunette stoffen. Goede naam ook. De kleine vierkantjes zijn random maar subtiel verspreid op de donkerblauwe achtergrond van een heerlijk zachte viscose batist. Wij denken zelf dat hij het supergoed doet als Crystal top uit La Maison Victor, editie 2 – 2017. Shine night like a diamond!

 

Was is viscose batist eigenlijk? 

Viscose is het meel, batist is het brood. Oftewel, de grondstof van Shine Night is viscose. Dat is een product van natuurlijke oorsprong, namelijk de bast van (naald)bomen. De bast wordt vloeibaar gemaakt en vervolgens door een soort douchekop met hele dunne gaatjes heen gespoten. Zo ontstaat een heel dun en zacht garen. Dat garen wordt eventueel geverfd en vervolgens geweven. Omdat de draden zo dun zijn, kun je heel dicht op elkaar weven en de stof toch licht en luchtig houden. Denk aan een de stof van een dun bloesje. Die stofsoort – dun en soepel – noem je batist. Wil je hier meer over weten? Dan is onze workshop Stoffenkennis echt een aanrader.

 

Wie of wat is Atelier Brunette?

Atelier Brunette is een designer stoffenmerk uit Frankrijk. Ze hebben een kleine collectie perfect op elkaar afgestemde stoffen, gemaakt van natuurlijke materialen. Je zou kunnen zeggen, zo sophisticated als een Parisienne. Heb je wat inspiratie nodig over wat je met deze Atelier Brunette Shine Night kan maken? Zoek dan eens op #atelierbrunette in instagram! Dit is ook fijn: wij hanteren dezelfde verkoopprijs als Atelier Brunette zelf, alleen zijn onze verzendkosten naar jou waarschijnlijk iets gunstiger.

 

Dit schrijft Atelier Brunette zelf over Shine Night

“Shine Night is a viscose fabric printed with a graphic and poetic pattern. This night coloured fabric is dotted with small green, powder, and ochre squares. Shine Night is certified Oeko textile.”

Rekbaarheid

Niet rekbaar

Kleur

Blauw, multi

Materiaal

Batist, Soepeltje

Dessin

Atelier Brunette Stof, Grafisch, Miniprint

Samenstelling

100% viscose

Stofbreedte

136 cmcm

wasvoorschrift

21,00per meter

Helaas uitverkocht

Andere suggesties…