Atelier Brunette Dune Night

Atelier Brunette Dune Night is een lieflijke crêpe met een zomerse print. Heel erg leuk voor een bloesje denken wij. Valt lekker luchtig en soepel. Met een miniprint in blauwtinten en perzikkleurige accenten, waarmee de designer van Atelier Brunette verwijst naar zomerse duinen. Wat ons betreft doet de print een beetje jaren ’80 aan en is dus helemaal van nu.

 

Wat is Crêpe eigenlijk?

Crêpe is een manier van garen opspannen en/of weven die ervoor zorgt dat de stof een beetje korrelig aanvoelt. De garens zijn eigenlijk iets te hard opgespannen, waardoor ze samen krullen tot een soort knoopje. Dat kun je zelf nabootsen met een stukje garen, dat je zo lang tussen je vingers opdraait (elk uiteinde een andere kant op dus) tot het dubbel gaat zitten. Als je daar vervolgens aan trekt, dan rekt het een beetje mee. Dat is precies de reden dat crêpe stoffen ook een beetje rekken. Het maakt dat ze lekker dragen en mooi vallen. De korrelige structuur zorgt voor diepte in de stof en dat geeft bij het bewegen een mooi effect. De crêpes van Atelier Brunette zijn gemaakt van een hoge kwaliteit viscose. Je vindt ze in onze website ook in katoen, wol en/of microfiber.

 

Wat is Atelier Brunette?
Atelier Brunette is een mooi designer stoffenmerk uit Frankrijk. Ze hebben een kleine collectie perfect op elkaar afgestemde stoffen, gemaakt van natuurlijke materialen. Je zou kunnen zeggen, zo sophisticated als een Parisienne. Heb je wat inspiratie nodig over wat je met deze Atelier Brunette Dune Off-White kan maken? Zoek dan eens op #atelierbrunette in instagram! Dit is ook fijn: wij hanteren dezelfde verkoopprijs als Atelier Brunette zelf, alleen zijn onze verzendkosten naar jou waarschijnlijk iets gunstiger.

 

Dit is wat Atelier Brunette schrijft over deze stof

“The crêpe viscose “Dune” fabric is a soft, high quality fabric with a beautiful drape. It will inspire you to sew your own clothing for casual and chic occasions.
Atelier Brunette has named this fabric “Dune” for its dense, yet delicate print, evoking swirls of grass blades blowing in the dunes along the mediterranean coast beaches. Whether in “Off White”, “Maple” or “Night”, this motif comes to life when creating an elegant and romantic wardrobe. The softness of the Atelier Brunette viscose crepe fabric makes it not only easy to sew, but also extremely comfortable to wear.”

Rekbaarheid

Niet rekbaar

Kleur

Blauw, creme, multi, Roze, Wit

Materiaal

Crêpe, Soepeltje

Dessin

Atelier Brunette Stof, Grafisch, Miniprint

Samenstelling

100% viscose

Stofbreedte

136 cmcm

wasvoorschrift

21,00per meter

Helaas uitverkocht