Collabocca-Yard-Katoen

Collabocca Yard Katoen Linnen

We hadden al vaker aan Japanse stoffen gevoeld en geroken – wat een feest. De kwaliteit en de prints zijn fantastisch en dat geldt zeker voor deze Collabocca Yard Katoen Linnen. Dat ‘yard’ verwijst naar de print die doet denken aan een tuin. Zo’n Japanse designertuin wel te verstaan. We zagen haar op de beurs in Keulen en waren op slag verliefd.

Wat maak je hiervan?

Ze heeft niet veel nodig om te shinen: maak er een eenvoudige, lange jurk of rok van. Of een Kimono. 😉 Ben je op zoek naar deze kwaliteit maar een ander type print of gewoon dol op het Japanse stoffenmerk Kokka? Check dan deze even uit.

Linnen Katoen Blend

Deze prachtige stevige stof is een mengsel van de hoogste kwaliteit katoen en linnen. Dat geeft je het draagcomfort van linnen: zomers en luchtig. Maar door het katoen is ie wat minder kreukgevoelig en betaalbaarder gebleven. Het zijn natuurlijke grondstoffen en deze stof oogt dus ook lekker naturel. Hou er rekening mee dat zowel katoen als linnen kunnen krimpen in de was/strijk. Koop dus 5 tot 10% extra en was de stof voor gebruik.

Afwijkende Stofbreedte

Let op: Japanse stoffenmerken en -designers hanteren vaak afwijkende stofbreedte. Dat geldt ook voor deze mooierd, ze is ‘maar’ 1.10 meter breed.

Rekbaarheid

Niet rekbaar

Kleur

Geel, Groen, Paars, Zwart

Materiaal

Katoen, Linnen

Dessin

Bloem, Grafisch

Samenstelling

50% linnen, 50% katoen

Stofbreedte

110 cmcm

wasvoorschrift

26,00per meter

1.1 m op voorraad