Lillestoff-Poppies-Modal-Jersey

Lillestoff Poppies Modal Jersey

Lillestoff Poppies Modal Jersey is zo’n lekkere zachte, soepele, fijne, dunne stretchstof. Waarvan je meteen denkt: die wil ik aan en niet meer uit. Wij vielen als een blok voor de kleurencombi en de print. De roze achtergrond, de fleurige klaprozen- in het rood natuurlijk.  Lekker veelzijdig dus en zwoel als een zomeravond. Maar ook in de winter leuk als top die voor instant vrolijkheid zorgt. De stof is breder dan normaal, ook fijn.

 

Over Lillestoff

Lillestoff is een tof stoffenmerk uit Duitsland. Alle stoffen zijn GOTS gecertificeerd en dus biologisch, ecologisch en onder fatsoenlijke werkomstandigheden geproduceerd. En ze zijn ook nog eens gewoon heel erg leuk. Ze doen een beetje retro en een beetje Scandinavisch aan. Voorheen was Lillestoff vooral gericht op kinderen, maar tegenwoordig hebben ze ook een damescollectie en daar hebben wij dan weer een paar pareltjes uitgezocht voor jou. Zoals deze Lillestoff Poppies Modal Jersey. 🙂

 

Wat is modal?

Modal is een viscosesoort met verbeterde gebruikseigenschappen. Het is sterker en kreukt minder dan ‘gewone’ viscose, hoewel je daar in een tricot sowieso minder last van zal hebben natuurlijk. Modal voelt nog zachter dan viscose, maar is minder zwak als het nat is. En dat is fijn, want dat verminderd de kans op pillen. Toch raden we je aan om stoffen van modal altijd in een wasnetje te wassen. Meer weten over modal en/of (grond)stoffen in het algemeen? Doe dan mee met een workshop Stoffenkennis – super waardevol.

 

Patroonadvies

Deze modal jersey is super veelzijdig. Een jersey (of tricot) is een breisel en dus rekbaar. Gebruik daarom altijd een patroon voor rekbare stoffen. Wij dachten meteen aan een zomerse jumpsuit. Maar een leuke top of een zwierige rok kan natuurlijk ook. Of een legging – dan kom je binnen hoor! Hou er rekening mee dat deze tricot soepel valt en vrij dun is. Doe daar je voordeel mee, bijvoorbeeld met een watervalhals. Maar maak je iets dat heel strak zit, dan kan deze stof gaan tekenen.

Rekbaarheid

Rekbaar

Kleur

multi, Rood, Roze

Dessin

Jersey, Tricot

Samenstelling

95% Modal, 5% Elastaan

Stofbreedte

150 cmcm

wasvoorschrift

23,95per meter

Helaas uitverkocht

Andere suggesties…