mind the Maker – Nisa Softend Linen – Sienna

Dit is een prachtige linnen, klassieke stijl: duidelijk zichtbare weving en lekker zacht. Hoe vaker je ‘m draagt, hoe zachter hij wordt. Ja dit kreukt, maar dat hoort bij de charme van linnen. Linnen is misschien wel de makkelijkste stof om mee te naaien. Daarom bijzonder geschikt voor je basisrokje. Maar je kunt er alle kanten mee op: van jurk tot jumpsuit. Alles draagt als een zomerbriesje, beloofd!

Deze stof van mind the Maker wordt verzacht met een methode genaamd ‘Mill Wash’.Een mechanisch proces waarbij de linnenvezels zacht worden zonder gebruik van enzymen of andere chemische stoffen. Dit betekent ook dat er geen water wordt gebruikt in het onthardingsproces, waardoor deze methode veel milieuvriendelijker is dan bijvoorbeeld stonewash, waarvoor enorme hoeveelheden water nodig zijn.

Vergeet niet om de stof voor gebruik te wassen. Ook al is het tijdens het productieproces voorgekrompen, linnen krimpt bij de eerste was altijd nog iets meer.

De vlas/linnenvezels hebben het Europan Vlas-certificaat, wat betekent dat ze afkomstig zijn van de vlasproductie in Noord-Frankrijk, België of Nederland, waar vlas groeit onder optimale omstandigheden, volledig natuurlijk, milieuvriendelijk en lekker lokaal.

Rekbaarheid

Niet rekbaar

Kleur

roestbruin, Oranje

Materiaal

Linnen

Dessin

mind the MAKER, Uni

Samenstelling

100% Linnen

Stofbreedte

140cm

wasvoorschrift

Certificaat

32,90per meter

Helaas uitverkocht