Onze workshops duren een dag(deel). Ideaal om te ontdekken of je het leuk vindt om zelf kleding te maken. Of je om je skills te verbeteren. En je gaat ook nog met een leuk kledingstuk naar huis!

Onze workshopagenda wordt regelmatig aangevuld en we doen ook regelmatig weer wat nieuws. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf jezelf dan in voor de nieuwsbrief. En heb je die ene workshop nét gemist of zat ie al vol? Geef je dan op voor de interesse-/reservelijst. Dan mailen we je zodra we weer een nieuwe datum hebben.

workshop: kinderkleding

In één ochtend of middag maak je superleuke kinderkleding. Een broekje, een trui of een jurk. En thuis voor herhaling vatbaar, want het patroon neem je mee.

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: ruim 4 uur
level: beginner tot gevorderd
start: 19 februari
Juf: Eelke
masterclass: teken je eigen jurken

Deze masterclass komt het dichtst bij leren patroontekenen – zonder dat je daarvoor een coupeuseopleiding hoeft te doen! We laten je zien hoe je van één basispatroon allerlei verschillende jurken maakt. Speciaal voor gevorderden die toe zijn aan the next level.

MEER INFO
duur workshop: 2 dagdelen
Lengte van de les: 2 x 3 uur
level: gevorderd tot expert
start: 15 & 22 januari
juf: Saskia
workshop: flared legging (vanaf 14 jaar)

Voor alle fashionista’s in de dop: maak je eigen flared pants! In ruim 3 uur ga je knippen, spelden en naaien. Voor jeugd vanaf 14 jaar.

MEER INFO
Datum: 27 november
Tijdstip: 13:30-17:00 u
niveau: beginner & gevorderd
juf: Eelke
workshop: stoffenkennis

In deze workshop leren we je alles dat je moet weten over verschillende soorten stoffen. Van grondstof tot garen, van weefsel tot breisel. Superhandige basiskennis voor iedereen die van naaien, shoppen, kleding en meubels houdt.

MEER INFO
datum: wordt dit najaar verwacht
tijdstip: nader te bepalen
prijs: €75,-
niveau: beginner tot gevorderd
juf: Julia
workshop: locken, inrijgen & basics

Wil je met rekbare stoffen werken? Dan wil je met de lockmachine werken! Dat is inderdaad dat gekke ding met die 4 klossen garen en dat mes… Een beetje spannend in het begin, maar als je er eenmaal mee overweg kan dan wil je niet meer anders.

MEER INFO
datum: wordt verwacht dit najaar
duur: 13:00-15:00u
prijs: €45,-
niveau: beginner
juf: Carolien
workshop: locken, tips & tricks

Als je eenmaal met een lockmachine hebt gewerkt… dan wil je niet meer anders. Tijdens deze workshop laten we je alle tips en tricks zien. Zodat jouw zelfgemaakte kleding er nóg professioneler uit ziet.

MEER INFO
Datum: wordt verwacht dit najaar
duur: nader te bepalen
prijs: €65,-
niveau: gevorderd
juf: Julia
Rappe rok naailes stof kopen nijmegen
workshop: de rappe rok

Een rokje in één ochtend. Kan dat? Jazeker! Een kek kokerrokje of mooie a-lijn. Superleuk, ook als je zwanger bent. Je maakt de rok met de naaimachine of de lockmachine. Dus als je wil is dit stiekem ook een workshopje locken voor beginners.

MEER INFO
Datum: 23 oktober
duur: 13:00-17:00u
prijs: €75,-
niveau: beginner tot gevorderd
Juf: Jorien
workshop: patronen aanpassen

Ken je dat? Heb je een leuk patroon gevonden en het kledingstuk gemaakt. Kan je ‘m aan, zit ie niet mooi… balen! Daarom leren we jou in deze workshop om bestaande patronen aan te passen aan de maten van jouw eigen lichaam.

MEER INFO
datum: 13 november
tijdstip: 14:00-17:00u
prijs: €75,-
niveau: gevorderd
juf: Saskia
masterclass japanse patronen diy-2
masterclass: Japanse Patronen DIY

Japanse patronen staan bekend om hun prachtige valling. In deze masterclass leren wij jou hoe je zelf met patronen kan spelen om op eenvoudige wijze bijzondere effecten te creëren. 

MEER INFO
datum #1: de basis: 16 oktober
datum #2: de verdieping: 6 november
tijd: 13:00-17:00u
prijs: €75,-
niveau: gevorderd
juf: Sabine