Corona maatregelen
In verband met Corona maatregelen en aangescherpt deurbeleid door de overheid organiseren wij in ieder geval tot begin juni geen workshops… Je kunt jezelf wel inschrijven voor een worskhops. Deze factureren we pas zodra we zeker weten dat een datum doorgaat. Of… koop een waardebon.

Deurbeleid
Als we weer starten met workshops, dan doen we dat geheel in de lijn van de protocollen van de Rijksoverheid. We hebben we de studio Corona-proof ingericht en hanteren we een strikt deurbeleid. Lees deze even goed door voordat je jezelf inschrijft voor een cursus, workshop of inloop!

workshop: locken, tips & tricks

Als je eenmaal met een lockmachine hebt gewerkt… dan wil je niet meer anders. Tijdens deze workshop laten we je alle tips en tricks zien. Zodat jouw zelfgemaakte kleding er nóg professioneler uit ziet.

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: 3 uur
level: gevorderd
start: 22 juli
juf: Julia
Rappe rok naailes stof kopen nijmegen
workshop: de rappe rok

Een rokje in één ochtend. Kan dat? Jazeker! Een kek kokerrokje of mooie a-lijn. Superleuk, ook als je zwanger bent. Je maakt de rok met de naaimachine of de lockmachine. Dus als je wil is dit stiekem ook een workshopje locken voor beginners.

MEER INFO
Duur: 1 ochtend
Lengte: Ruim 3 uur
Level: beginner tot gevorderd
Start: 25 juli of 22 augustus
Juf: Carolien
naaiworkshop sweaterdress
workshop: sweaterjurk

Deze trui (kort) of jurk (lang) maak je in een dag. En daarna thuis nog een paar keer. Zelfs als je weinig tot geen ervaring hebt. Dit wordt jouw favo kledingstuk, wedden?

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: een dag lang naaien - incl lunch
level: beginner tot gevorderd
start: 1 augustus
juf: Carolien
workshop: locken, inrijgen & basics

Wil je met rekbare stoffen werken? Dan wil je met de lockmachine werken! Dat is inderdaad dat gekke ding met die 4 klossen garen en dat mes… Een beetje spannend in het begin, maar als je er eenmaal mee overweg kan dan wil je niet meer anders.

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: 2 uur
niveau: beginner
start: zaterdag 8 of dinsdag 18 augustus
juf: Carolien
workshop shirtdress
workshop: zomerjurk in een dag

Deze lekker luchtige zomerjurkjes heb je nooit genoeg: basic chique, licht getailleerd, met een korte aangeknipte mouw en de lengte bepaal je zelf.

MEER INFO
Duur: dagdeel
Lengte: 4 uur
Level: Beginner en gevorderd
Start: 4 juli
Juf: Saskia
workshop: patronen aanpassen

Ken je dat? Heb je een leuk patroon gevonden en het kledingstuk gemaakt. Kan je ‘m aan, zit ie niet mooi… balen! Daarom leren we jou in deze workshop om bestaande patronen aan te passen aan de maten van jouw eigen lichaam.

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: 3 uur
level: gevorderd / expert
start: 11 juli
juf: Saskia
workshop: kinderkleding

In één ochtend of middag maak je superleuke kinderkleding. Een broekje, een trui of een jurk. En thuis voor herhaling vatbaar, want het patroon neem je mee.

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: ruim 4 uur
level: beginner tot gevorderd
start: 18 april
Juf: Eelke
workshop: twinning is winning (2x legging + wobbelyoga)

Tijdens deze workshop maak je 2 leggings: 1 voor jezelf en 1 voor je mini-me. De week daarna test je ze samen uit tijdens een les wobbelyoga bij De Kinderzaak.

MEER INFO
duur: 4uur + 1 uur
lengte: 2 zaterdagen
level: beginner
start: nader te bepalen, ivm corona-maatregelen
juf: Julia & Leonie
workshop: flared legging (vanaf 9 jaar + volwassene)

Voor alle fashionista’s in de dop: maak je eigen legging! In ruim 3 uur ga je knippen, spelden en naaien. Voor meiden vanaf 9 jaar mét moeder, vader, oma of die leuke tante.

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: 3,5 uur
niveau: beginner
start: 30 mei
juf: Eelke
workshop: stoffenkennis

In deze workshop leren we je alles dat je moet weten over verschillende soorten stoffen. Van grondstof tot garen, van weefsel tot breisel. Superhandige basiskennis voor iedereen die van naaien, shoppen, kleding en meubels houdt.

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: 3 uur
level: beginner tot gevorderd
start: verwacht zomer 2020
juf: Julia
masterclass: teken je eigen jurken

Deze masterclass komt het dichtst bij leren patroontekenen – zonder dat je daarvoor een coupeuseopleiding hoeft te doen! We laten je zien hoe je van één basispatroon allerlei verschillende jurken maakt. Speciaal voor gevorderden die toe zijn aan the next level.

MEER INFO
duur: 2 dagdelen
Lengte: 2 x 3 uur
level: gevorderd tot expert
start: verwacht zomer 2020
juf: Julia/Saskia
masterclass japanse patronen diy-2
masterclass: Japanse Patronen DIY

Japanse patronen staan bekend om hun prachtige valling. In deze masterclass leren wij jou hoe je zelf met patronen kan spelen om op eenvoudige wijze bijzondere effecten te creëren. 

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: 4 uur
level: gevorderd
start: verwacht zomer 2020
juf: Sabine