In onze workshops ontdek je of je het leuk vindt om zelf kleding te maken. Of je komt je skills verbeteren. En je gaat ook nog met een leuk kledingstuk naar huis! Voor absolute beginners tot gevorderden en experts.

Er komen regelmatig nieuwe workshops op de planning. Krijg je onze nieuwsbrief al? Dan krijg je als eerst bericht wanneer we weer wat nieuws gepland hebben!

masterclass: teken je eigen jurken

Deze masterclass komt het dichtst bij leren patroontekenen – zonder dat je daarvoor een coupeuseopleiding hoeft te doen! We laten je zien hoe je van één basispatroon allerlei verschillende jurken maakt. Speciaal voor gevorderden die toe zijn aan the next level.

MEER INFO
duur: 2 dagdelen
Lengte: 2 x 3 uur
level: gevorderd tot expert
start: 17 november
naaiworkshop sweaterdress
workshop: sweaterjurk

Deze trui (kort) of jurk (lang) maak je in een ochtend. En daarna thuis nog een paar keer. Zelfs als je weinig tot geen ervaring hebt. Dit wordt jouw favo kledingstuk, wedden?

MEER INFO
duur: Dagdeel
lengte: 4-5 uur
level: beginner tot gevorderd
start: 1 december en 5 januari
workshop: yoga + legging

Je maakt eerst je eigen (yoga)legging. Die probeer je direct uit in de aansluitende yogales. Supercombi, toch?

MEER INFO
duur: dagdeel
lengte: 5 uur
level: beginner en gevorderd
start: 12 januari
workshop: meidenjurk / jongensshirt (vanaf 9 jaar)

Voor alle fashionista’s in de dop: maak je eigen jurk, shirt of trui! In 4 uur ga je knippen, spelden en naaien. Voor jongens & meiden vanaf 9 jaar mét moeder, vader, oma of die leuke tante.

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: 4 uur
niveau: beginner tot gevorderd
start: 26 januari
workshop: locken, inrijgen & basics

Wil je met rekbare stoffen werken? Dan wil je met de lockmachine werken! Dat is inderdaad dat gekke ding met die 4 klossen garen en dat mes… Een beetje spannend in het begin, maar als je er eenmaal mee overweg kan dan wil je niet meer anders.

MEER INFO
duur: dagdeel
lengte: 2 uur
niveau: beginner
start: 2 februari
Rappe rok naailes stof kopen nijmegen
workshop: de rappe rok

Een rokje in één ochtend. Kan dat? Jazeker! Een kek kokerrokje of mooie a-lijn. Superleuk, ook als je zwanger bent. Je maakt de rok met de naaimachine of de lockmachine. Dus als je wil is dit stiekem ook een workshopje locken voor beginners.

MEER INFO
Duur: 1 middag
Lengte: Ruim 3 uur
Level: beginner tot gevorderd
Start: 2 februari
workshop: locken, tips & tricks

Als je eenmaal met een lockmachine hebt gewerkt… dan wil je niet meer anders. Tijdens deze workshop laten we je alle tips en tricks zien. Zodat jouw zelfgemaakte kleding er nóg professioneler uit ziet.

MEER INFO
duur: dagdeel
lengte: 3 uur
level: gevorderd
start: 16 februari
workshop: kinderkleding

In één ochtend of middag maak je superleuke kinderkleding. Een broekje, een trui of een jurk. En thuis voor herhaling vatbaar, want het patroon neem je mee.

MEER INFO
duur: eenmalig
lengte: ruim 4 uur
level: beginner tot gevorderd
start: 23 februari
workshop: stoffenkennis

In deze workshop leren we je alles dat je moet weten over verschillende soorten stoffen. Van grondstof tot garen, van weefsel tot breisel. Superhandige basiskennis voor iedereen die van naaien, shoppen, kleding en meubels houdt.

MEER INFO
duur: dagdeel
lengte: 3 uur
level: beginner tot gevorderd
start: 2 november
workshop: patronen aanpassen

Ken je dat? Heb je een leuk patroon gevonden en het kledingstuk gemaakt. Kan je ‘m aan, zit ie niet mooi… balen! Daarom leren we jou in deze workshop om bestaande patronen aan te passen aan de maten van jouw eigen lichaam.

MEER INFO
duur: dagdeel
lengte: 3 uur
level: gevorderd / expert
start: 29 oktober
workshop meidenrokje
workshop: meidenrokje (vanaf 6 jaar)

Voor alle fashionista’s vanaf 6 jaar! Maak samen met je vader, moeder, tante of oma je eigen rokje! In 2,5 uur ga je knippen, spelden en naaien. Daarna kun je meteen de catwalk op. Of gewoon naar huis, feestje, bed & school.

MEER INFO
duur: 1 dagdeel
lengte: 2,5 uur
niveau: beginner
start: 15 september
workshop: babyslaapzak

Wij zagen deze slaapzak in de Knippie (nr 2 – 2018) en waren op slag verliefd. Na een poll op instagram bleek meerderen met ons. En zo is deze workshop geboren. Want wat is er nou leuker dan jouw new born cutie in deze cutie bag?!

MEER INFO
duur: dagdeel
lengte: Ruim 4 uur
level: beginner en gevorderd
start: verwacht: dit najaar
workshop: top in 1 ochtend

Deze top maak je in 1 ochtend! Je geeft er een eigen draai aan en we maken hem op maat. Zo heb je meteen resultaat – en wat voor één! Zelfs als je nog nooit achter een naai- of lockmachine hebt gezeten.

MEER INFO
Duur: 1 dagdeel
Lengte: 4 uur
Level: beginner of gevorderd
Start: verwacht: dit najaar